Skip to content

Besparen

De hoogte van de energierekening wordt onder Nederlanders een steeds groter punt. Met stijgende energieprijzen moet er elk jaar weer flink wat betaald worden aan de energiemaatschappij.

Wat veel particulieren niet weten is dat tegen een relatief kleine investering er tot 30 jaar lang honderden euro’s op de energierekening bespaard kan worden door het duurzaam verbouwen van de woning. Dit is overigens niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu en een C02-vrij Nederland!

Voorbeeld comfortabele woonkamer

Spouwmuurisolatie en vloerisolatie

Het optimaal isoleren van de woning is een manier om de energiebehoefte sterk omlaag te brengen. Spouwmuurisolatie en vloerisolatie zorgen er voor dat de geproduceerde warmte de woning minder snel verlaat waardoor de CV ketel minder hard hoeft te werken. Een kubieke meter gas kost circa €0,65 euro, wanneer er dus minder gas wordt verbruikt wordt er aanzienlijk bespaart op de energierekening.

Afhankelijk van de grootte van de woning kan er jaarlijks tot €500 euro bespaart worden op de energierekening. Bij vloerisolatie ligt dit rond de €250 euro per jaar. Beide vormen van isolatie gaan minimaal 30 jaar mee waardoor de investering meerdere malen zal worden terugverdiend.

Bovendien wordt de waarde van de woning verhoogt wanneer binnenruimtes optimaal zijn geïsoleerd. Het aanbrengen van vloerisolatie voorkomt overigens vochtproblemen die kunnen ontstaan door opstijgend vocht in uw kruipruimte.

Landelijke stappen om duurzaamheid te bevorderen

Niet alleen particulieren en bedrijven zien in dat het duurzaam verbouwen van de woning of het kantoorpand nuttig is. De politiek gaat dit ook steeds meer inzien. In het energieakkoord wordt bijvoorbeeld veel ruimte vrijgemaakt voor het isoleren van woningen. En ook wordt er een budget vrijgesteld voor duurzame leningen. Dit zijn leningen met een zeer lage rente die gebruikt kunnen worden om een woning duurzaam te verbouwen. Met de tijd zullen steeds meer Nederlanders zich realiseren dat duurzaam verbouwen een aanwinst is waar iedereen van kan profiteren.

Bekijk ook deze video over besparen:

Meer over geld besparen:

Sidebar