Skip to content

Isolatie subsidies

Isolatie subsidies; voordelig isolatie aanbrengen. Voor veel soorten zijn er soms subsidies of BTW-kortingen beschikbaar. In 2020 kunt u als particulier een korting op de arbeidskosten krijgen. De Rijksoverheid stimuleert op deze manier de uitstoot van CO2 in Nederland.

Woningen in Amsterdam

Momenteel doet de overheid er alles aan om de CO2 uitstoot in ons land te beperken. Dit met het oog op de algehele opwarming van de aarde die door deskundigen onder andere toegeschreven wordt aan de hoge hoeveelheid CO2 uitstoot. Om de consument te stimuleren om na te denken over energiebesparende maatregelen zijn er diverse subsidies mogelijk. Dat betekent dus dat u een deel van de aanschafwaarde van deze maatregelen terug kunt krijgen.

Nieuwe subsidie

Tot en met 31 december 2020 is er een nieuwe subsidie voor huiseigenaren. Er is in totaal weer €84 miljoen euro beschikbaar voor het plaatsen van isolatie in uw woning of appartement. Lees verder: www.rvo.nl en www.isolatie-subsidies.nl.

Een regionale aangelegenheid

De isolatie subsidies worden vaak door de regionale overheid uitgegeven. Dat zijn in veel gevallen de gemeentes en provinciƫn in Nederland. Overkoepelende organisaties nemen vaak het werk uit handen door een actie te starten om subsidies goed te benutten. Voor uw eigen gemeente kunt u vaak het beste te raden gaan op de website van uw gemeente of provincie.

Appartement

Subsidies worden altijd aangekondigd en zijn slechts beperkt beschikbaar. Heeft u uw oog laten vallen op een gunstige voorwaarde? Wacht dan niet te lang en maak er zo snel mogelijk gebruik van. De subsidiepot is vaak beperkt en meestal zeer snel leeg. Soms start een subsidieregeling nadat u isolatie heeft aangebracht; er wordt hier rekening mee gehouden en kunt u een beperkte periode terug nog aanspraak maken op de regeling.

U vindt meer informatie over gemeentelijke subsidies op www.verbeterjehuis.nl.

Externe webbronnen:

Sidebar