Skip to content

Isolatiefolie

Isolatiefolie is de makkelijke manier van isoleren. Het verwerken van isolatiefolie is eenvoudig.

Isolatiefolie kennen de meeste mensen vooral van achter de verwarming, om er voor te zorgen dat de duur gestookte warmte niet via de koude buitenmuur het huis verlaat. Op basis van deze eigenschap, het tegenhouden van de warmte en het buiten houden van de kou is dit folie doorontwikkeld. Doordat het geen nare eigenschappen heeft zoals glas- en steenwol is het ook nog eens makkelijk en snel te verwerken. De basis bestaat namelijk uit het reflecteren van warmte en kou. Het product is opgebouwd uit diverse lagen. Ook als u de kou in gaat wordt geadviseerd meerdere dunnen lagen over elkaar heen te trekken.

Op deze manier blijft u langer warm, omdat de ruimte tussen de verschillende laagjes er voor zorgt dat kou niet kan binnendringen. Hetzelfde principe geldt voor de folie. Het is opgebouwd uit diverse synthetische lagen en voorzien van een aluminium laag aan zowel de boven- als onderkant. Deze aluminium laag zorgt er voor dat ongeveer 95% van de warmte en kou buiten blijft en worden namelijk door de laag gereflecteerd. De kou blijft buiten en, belangrijker, de warmte blijft in uw huis.

Verwerking isolatiefolie kan overal

Door de makkelijke verwerking is het folie overal toepasbaar. Zo isoleert u dus eenvoudig uw dak met isolatiefolie bijvoorbeeld. Maar ook de vloer, ramen en zelfs muren zijn er prima mee te isoleren. Als u de isolatiefolie op de juiste manier aanbrengt is het zelfs mogelijk om het rendement van uw enkel glas gelijk te trekken met die van dubbelglas. Een zeer effectieve energiebesparing dus als u enkel glas hebt.

U koopt het product op een rol en snijdt zo eenvoudig de juiste lengte af, liever te veel want dan kunt u het overtollige altijd nog afsnijden op de plek waar u het verwerkt. Let er op dat u bij de verwerking van het folie zo min mogelijk beschadigingen toebrengt. U kunt u voorstellen dat een beschadiging natuurlijk de werking van het folie deel teniet doet. Dat geldt altijd bij de verwerking van isolerende producten.

Sidebar